‘Krokodil’ Mnangagwa zweert te vechten tegen iedereen die de idealen van de … – Volkskrant

Sinds een paar jaar werd ‘de Krokodil’, zoals de bijnaam van Mnangagwa luidt, zelfs klaargestoomd om Mugabe op te volgen. Maar na zijn plotselinge ontslag als vicepresident, vorige week, lijkt hij nu met hulp van het leger wraak te willen nemen op zijn vroegere strijdmakker.

Emmerson Dambudzo Mnangagwa wordt op 15 september 1942 (of 1946, dat is niet duidelijk) geboren in de Britse kolonie Rhodesië. Nadat hij als tiener op instigatie van de net opgerichte Zanu-beweging een militaire training heeft gevolgd in China, krijgt hij de leiding over een groep strijders die de Krokodillenbende wordt genoemd.

Sinds een paar jaar werd ‘de Krokodil‘, zoals de bijnaam van Mnangagwa luidt, zelfs klaargestoomd om Mugabe op te volgen. Maar na zijn plotselinge ontslag als vicepresident, vorige week, lijkt hij nu met hulp van het leger wraak te willen nemen op zijn vroegere strijdmakker.

Emmerson Dambudzo Mnangagwa wordt op 15 september 1942 (of 1946, dat is niet duidelijk) geboren in de Britse kolonie Rhodesië. Nadat hij als tiener op instigatie van de net opgerichte Zanu-beweging een militaire training heeft gevolgd in China, krijgt hij de leiding over een groep strijders die de Krokodillenbende wordt genoemd.

Follow this link – 

‘Krokodil’ Mnangagwa zweert te vechten tegen iedereen die de idealen van de … – Volkskrant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *