“Erg dwaas”: man zonder vrees speelt met krokodil alsof het zijn huisdier is – Het Nieuwsblad

“Erg dwaas”: man zonder vrees speelt met krokodil alsof het zijn huisdier is Video: YouTube

Van schrik was bij deze man uit Australië geen sprake toen hij oog in oog kwam te staan met een zeekrokodil. In plaats van snel weg te rennen van het grote reptiel, had hij zelfs het bizarre idee om met het dier te spelen alsof het om zijn huisdier betrof. “Heel dwaas om dit te doen”, klinkt het uit kritische hoek.

De man in kwestie zou Dima heten en maakt deel uit van de Australische Yolngu. De inheemse bevolking heeft enorm veel bewondering voor krokodillen. Zo zien ze de dieren als een deel van hun familie en zijn ze ervan overtuigd dat de reptielen alle leden van de stam beschermen. Ze komen regelmatig een bezoekje brengen op het strand in het noordoosten van Arnhemland, waar ze telkens met het nodige respect worden behandeld.

Het houdt Dima echter niet tegen om ook wat te spelen met een van de krokodillen. Op amateurbeelden die eerder deze maand online opdoken, valt te zien hoe hij een krokodil genaamd Nike naar de kust lokt door met een vis te zwaaien. Even later krijgt het reptiel zijn hapje te pakken en gaat hij weer het water in. Op een tweede video raakt Nike zodanig gefrustreerd door het spelletje van Dima dat hij zonder voedsel rechtsomkeer maakt.

“Vragen om problemen”

Ondanks dat de man op geen enkel moment gewond raakte, zijn lokale rangers niet te spreken over zijn acties. “Het is erg dwaas om dit te doen”, vertelde Tommy Nichols aan NEWS.com.au. “Een grote zeekrokodil benaderen is nu eenmaal vragen om problemen. Ze zijn erg onvoorspelbaar, je kan ze dus best alleen laten.”

Ook wanneer de dieren vriendelijk lijken te reageren, raadt de ranger af om dicht bij de krokodillen te komen. “Als je eens graag op een veilige manier dicht bij krokodillen wilt komen, dan ga je maar beter naar een dierenpark.”

“Erg dwaas”: man zonder vrees speelt met krokodil alsof het zijn huisdier is Video: YouTube

Van schrik was bij deze man uit Australië geen sprake toen hij oog in oog kwam te staan met een zeekrokodil. In plaats van snel weg te rennen van het grote reptiel, had hij zelfs het bizarre idee om met het dier te spelen alsof het om zijn huisdier betrof. “Heel dwaas om dit te doen”, klinkt het uit kritische hoek.

De man in kwestie zou Dima heten en maakt deel uit van de Australische Yolngu. De inheemse bevolking heeft enorm veel bewondering voor krokodillen. Zo zien ze de dieren als een deel van hun familie en zijn ze ervan overtuigd dat de reptielen alle leden van de stam beschermen. Ze komen regelmatig een bezoekje brengen op het strand in het noordoosten van Arnhemland, waar ze telkens met het nodige respect worden behandeld.

Het houdt Dima echter niet tegen om ook wat te spelen met een van de krokodillen. Op amateurbeelden die eerder deze maand online opdoken, valt te zien hoe hij een krokodil genaamd Nike naar de kust lokt door met een vis te zwaaien. Even later krijgt het reptiel zijn hapje te pakken en gaat hij weer het water in. Op een tweede video raakt Nike zodanig gefrustreerd door het spelletje van Dima dat hij zonder voedsel rechtsomkeer maakt.

“Vragen om problemen”

Ondanks dat de man op geen enkel moment gewond raakte, zijn lokale rangers niet te spreken over zijn acties. “Het is erg dwaas om dit te doen”, vertelde Tommy Nichols aan NEWS.com.au. “Een grote zeekrokodil benaderen is nu eenmaal vragen om problemen. Ze zijn erg onvoorspelbaar, je kan ze dus best alleen laten.”

Ook wanneer de dieren vriendelijk lijken te reageren, raadt de ranger af om dicht bij de krokodillen te komen. “Als je eens graag op een veilige manier dicht bij krokodillen wilt komen, dan ga je maar beter naar een dierenpark.”

Read More – 

“Erg dwaas”: man zonder vrees speelt met krokodil alsof het zijn huisdier is – Het Nieuwsblad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *