Teddyberenhospitaal in Spaarne Gasthuis – Haarlems Dagblad (persbericht) (Registratie)

Een gewonde muis, een aap met een zeer been en een zieke Pikachu. Kinderen konden zaterdag in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp bij het Teddyberenhospitaal hun zieke knuffel door echte knuffeldokters weer beter laten maken.

Op de tafels in de hal van het ziekenhuis liggen spuitjes, thermometers en veel verband. Naast de tafel met limonade aait Sepp de Jong (3) een knuffelgiraffe in een couveuse. Hij komt voor zijn broertje Tom, die op de neonatologie ligt. Maar eerst zijn zijn konijn Flutje en krokodil Krokodil aan de beurt, want Flutje kampt met buikpijn en Krokodil heeft een gebroken staart.

Spelenderwijs


Populaire artikelen

Vluchtende mannen op scooter botsen met politieauto in Haarlem

Acht gewonden bij ongeluk bus en vrachtauto Aalsmeer


Populaire artikelen

Vluchtende mannen op scooter botsen met politieauto in Haarlem

Acht gewonden bij ongeluk bus en vrachtauto Aalsmeer

Succesverhalen millennials vaak een farce

Halen en brengen op Schiphol niet meer gratis

Automobilist rijdt weg met slang nog in tank, tweehonderd liter diesel stroomt weg

Automobilist naar ziekenhuis na botsing met hert in Overveen

Buschauffeuse mishandeld in Haarlem

Inbreker door bewoners betrapt in Haarlem

Man met gestolen scooter opgepakt in Haarlem, fietsendief aangehouden in Heemstede

Man raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed in Hoofddorp

Kinderarts Marlies van Houten is een van de tien knuffeldokters in de hal. Met een reflexhamer paraat in de vorm van een giraf, behandelt ze de pechvogels. „Voor de meeste kinderen is het ziekenhuis een onbekende plek. Al spelenderwijs kunnen ze met het knuffelspreekuur zien hoe het er in een ziekenhuis aan toegaat.”

Flutje en Krokodil zijn bij Van Houten in goede handen. „Misschien heeft hij te veel snoep gegeten, want daar krijg je buikpijn van”, oppert de kinderarts terwijl ze naar de buik van Flutje wijst. Van Houten somt de procedure van de behandeling aan Sepp op, die het doktersbezoek zwijgend over zich heen laat komen. Eerst een prikje, ’dat doet wel even pijn’, dan een gaasje ’ja goed aandrukken’ en daarna is Flutje weer genezen.

Lauren de Vries (5) schuift met muisjes Feline en Pipi aan bij knuffeldokter – in het echt doktersassistent – Ellen Haagen. Pipi heeft buikpijn, maar Haagen stelt Lauren gerust. „Daar helpt zeker een verbandje tegen.” Samen wikkelen ze het verband om Pipi heen, dat in verhouding tot de muis reusachtig is. „Hij heeft net een wit t-shirtje aan”, roept Lauren uit.

Er zijn opmerkelijk veel knuffels met buikpijn en gebroken poten, merkt Van Houten op. Ze heeft nog geen hoofdpijn behandeld. „De kwalen van de knuffels komen overeen met die van hun eigenaren. De meeste kinderen hebben weleens buikpuin of vallen ergens tegenaan. Hoofdpijn komt op jonge leeftijd minder voor.” Maar het kan ook liggen aan de behandelmethode. „Verband om je knuffel rollen is ook gewoon het leukste.”

Nazorg

De muizen krijgen van Lauren goede nazorg. „Ze moeten tien minuten naast elkaar in bed liggen.” Voor de zekerheid krijgt ze toch nog een spuitje mee naar huis. Op de vraag van de dokters of de kinderen een haarnetje of een mondkapje op willen, schudt bijna iedereen zijn hoofd. Sommige ziekenhuisprotocollen blijven toch eng, ook met een knuffel in je hand.

Een gewonde muis, een aap met een zeer been en een zieke Pikachu. Kinderen konden zaterdag in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp bij het Teddyberenhospitaal hun zieke knuffel door echte knuffeldokters weer beter laten maken.

Op de tafels in de hal van het ziekenhuis liggen spuitjes, thermometers en veel verband. Naast de tafel met limonade aait Sepp de Jong (3) een knuffelgiraffe in een couveuse. Hij komt voor zijn broertje Tom, die op de neonatologie ligt. Maar eerst zijn zijn konijn Flutje en krokodil Krokodil aan de beurt, want Flutje kampt met buikpijn en Krokodil heeft een gebroken staart.

Spelenderwijs


Populaire artikelen

Vluchtende mannen op scooter botsen met politieauto in Haarlem

Acht gewonden bij ongeluk bus en vrachtauto Aalsmeer


Populaire artikelen

Vluchtende mannen op scooter botsen met politieauto in Haarlem

Acht gewonden bij ongeluk bus en vrachtauto Aalsmeer

Succesverhalen millennials vaak een farce

Halen en brengen op Schiphol niet meer gratis

Automobilist rijdt weg met slang nog in tank, tweehonderd liter diesel stroomt weg

Automobilist naar ziekenhuis na botsing met hert in Overveen

Buschauffeuse mishandeld in Haarlem

Inbreker door bewoners betrapt in Haarlem

Man met gestolen scooter opgepakt in Haarlem, fietsendief aangehouden in Heemstede

Man raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed in Hoofddorp

Kinderarts Marlies van Houten is een van de tien knuffeldokters in de hal. Met een reflexhamer paraat in de vorm van een giraf, behandelt ze de pechvogels. „Voor de meeste kinderen is het ziekenhuis een onbekende plek. Al spelenderwijs kunnen ze met het knuffelspreekuur zien hoe het er in een ziekenhuis aan toegaat.”

Flutje en Krokodil zijn bij Van Houten in goede handen. „Misschien heeft hij te veel snoep gegeten, want daar krijg je buikpijn van”, oppert de kinderarts terwijl ze naar de buik van Flutje wijst. Van Houten somt de procedure van de behandeling aan Sepp op, die het doktersbezoek zwijgend over zich heen laat komen. Eerst een prikje, ’dat doet wel even pijn’, dan een gaasje ’ja goed aandrukken’ en daarna is Flutje weer genezen.

Lauren de Vries (5) schuift met muisjes Feline en Pipi aan bij knuffeldokter – in het echt doktersassistent – Ellen Haagen. Pipi heeft buikpijn, maar Haagen stelt Lauren gerust. „Daar helpt zeker een verbandje tegen.” Samen wikkelen ze het verband om Pipi heen, dat in verhouding tot de muis reusachtig is. „Hij heeft net een wit t-shirtje aan”, roept Lauren uit.

Er zijn opmerkelijk veel knuffels met buikpijn en gebroken poten, merkt Van Houten op. Ze heeft nog geen hoofdpijn behandeld. „De kwalen van de knuffels komen overeen met die van hun eigenaren. De meeste kinderen hebben weleens buikpuin of vallen ergens tegenaan. Hoofdpijn komt op jonge leeftijd minder voor.” Maar het kan ook liggen aan de behandelmethode. „Verband om je knuffel rollen is ook gewoon het leukste.”

Nazorg

De muizen krijgen van Lauren goede nazorg. „Ze moeten tien minuten naast elkaar in bed liggen.” Voor de zekerheid krijgt ze toch nog een spuitje mee naar huis. Op de vraag van de dokters of de kinderen een haarnetje of een mondkapje op willen, schudt bijna iedereen zijn hoofd. Sommige ziekenhuisprotocollen blijven toch eng, ook met een knuffel in je hand.

Excerpt from:  

Teddyberenhospitaal in Spaarne Gasthuis – Haarlems Dagblad (persbericht) (Registratie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *